Handelaren trekken meer dan 40K Bitcoin terug van BitMEX als de aftrap van de juridische problemen van het bedrijf

Het belangrijkste uitwisselingsplatform voor cryptocurrency-derivaten BitMEX vecht momenteel tegen een schat aan strafrechtelijke aanklachten van de Amerikaanse overheid. Hoewel de op de Seychellen gevestigde beurs elke vergrijp heeft ontkend, lijken de schandalen ervoor te zorgen dat klanten bloeden.

Antsy Traders On the Move

Volgens gegevens van Glassnode hebben handelaren ongeveer 45.000 BTC-tokens (ter waarde van ongeveer $ 420 miljoen) van de beurs gehaald sinds de ruzie met de Amerikaanse regering begon. Het blockchain-gegevensvolgbedrijf had er eerder op gewezen dat BitMEX in één uur 23.200 BTC (ongeveer $ 243 miljoen) verloor, wat de grootste uitstroom per uur markeert die de uitwisseling ooit heeft geregistreerd.

Zoals Glassnode toevoegde, bevatten BitMEX-portefeuilles aanvankelijk ongeveer 170,00 BBTC (ter waarde van ongeveer $ 1,8 miljard). Deze aanzienlijke uitstroom van activa zal de onderneming ongetwijfeld schade berokkenen.

Samen met de uitstroom zijn de openstaande posities in Bitcoin-futurescontracten op de beurs met 20 procent gedaald, volgens gegevens van marktanalysebedrijf Skew. Gezien de daling van de activa, is het zeer waarschijnlijk dat de aanklacht van de regering deze klap heeft veroorzaakt om posities te openen.

Gegevens van Crystal Blockchain bevestigden het Glassnode-rapport en legden uit dat de netto uitstroom van BitMEX blijft stijgen. Het data-analysebedrijf stelde ook dat Huobi, Binance, OKEx en Gemini de grootste begunstigden van de vlucht van investeerders waren. Alleen al de vier beurzen hebben naar verluidt 20.000 BTC van de overgedragen activa in beslag genomen.

Dingen kunnen rommelig worden

De dalingen in statistieken zijn afkomstig van een aanzienlijke BitMEX-lading die eerder deze maand is gedaald. Op 1 oktober diende de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) van de Verenigde Staten een klacht in tegen de op de Seychellen gevestigde beurs, waarin deze werd beschuldigd van het exploiteren van een niet-geregistreerd handelsplatform en het overtreden van schendingen van anti-witwaspraktijken (AML).

De aanvraag, die werd geplaatst in het zuidelijke district van New York, noemde vijf entiteiten en drie personen die eigenaar zijn van de uitwisseling. Ze omvatten Arthur Hayes, CEO van BitMEX, Samuel Reed en Ben Delo. Andere entiteiten zijn onder meer HDR Global Services (Bermuda) Limited (BitMEX), ABS Global Trading Limited, HRD Global Trading Limited, Shine Effort Inc. en 100x Holding Limited.

Zoals de Commissie heeft uitgelegd, is zij van mening dat BitMEX illegaal handelsdiensten met hefboomwerking aan handelaren heeft aangeboden. Sinds de start in 2014 bood de beurs naar verluidt handel met hefboomwerking aan voor een bedrag van $ 1 biljoen. Het heeft BitMEX ook beschuldigd van het overtreden van basisconforme procedures, waaronder het niet registreren bij de autoriteiten en het ontbreken van AML- en Know-Your-Customer (KYC) -procedures.

Het bureau bevestigde een verzoek om terugbetaling, civielrechtelijke geldboetes, permanente handelsverboden en bevelen tegen toekomstige overtredingen. Naast de beschuldigingen heeft de rechtbank ook de drie bovengenoemde personen – evenals BitMEX’s Head of Business Development Gregory Dwyer – aangeklaagd voor het overtreden van de Bank Secrecy Act. Als ze worden veroordeeld, kunnen ze elk vijf jaar gevangenisstraf krijgen en een boete van ongeveer $ 250.000 betalen.

FBI-adjunct-directeur William Sweeney beweerde dat een van de leidinggevenden van het bedrijf had opgeschept over de oprichting van het bedrijf in een rechtsgebied buiten de VS omdat het gemakkelijk zou zijn om hun toezichthouders om te kopen. Het ministerie van Justitie bevestigde in een verklaring dat Reed donderdagochtend in Massachusetts is gearresteerd. De andere bedrijfsleiders zijn nog op vrije voeten.