DEFI WACHT OP „ONBELEEFD ONTWAKEN“ ALS BITCOIN RALLY’S: EX-GOUDMAN PARTNER

  • Een rally in de Bitcoin-markt heeft handelaren ertoe aangezet om hun kapitaal te verschuiven van de bloeiende gedecentraliseerde financiële sector.
  • Vanaf woensdag hebben bijna alle DeFi-munten een scherpe duik genomen in een tijdspanne van 7 dagen.
  • Kelvin Koh, de mede-oprichter & CIO van de Spartaanse Groep, verwacht dat de neerwaartse correctie van DeFi verder zal gaan.

Een stijgende Bitcoin-markt zou volgens Kelvin Koh van de Spartaanse Groep problemen kunnen opleveren voor de naburige gedecentraliseerde financiële industrie.

De mede-oprichter en CIO zei dinsdag dat hij verwacht dat DeFi-munten in de komende sessies uitverkoop zullen ervaren. Hij merkte op dat de meeste van deze altcoins sterk toenamen op uitgebreide hype. Handelaren weigerden de risico’s te erkennen die verbonden zijn aan het kopen van de penningen op hun hogere hoogte, wat de beruchte ICO-boom van eind 2017 weergalmt.

„Als alles omhoog gaat, denken de mensen niet aan risico’s.“ Meneer Koh voegde eraan toe. „Wanneer de prijzen van de activa dalen, zal iedereen proberen om eruit te komen op hetzelfde moment, het creëren van een neerwaartse spiraal. Daarom hebben we geadviseerd om niet te proberen te jagen op onbewezen activa van DeFi.“

BITCOIN’S WINST IS DEFI’S PIJN…

Zijn commentaar volgde op een sterke daling van de DeFi-munten in de laatste zeven dagen van de handel. Uit gegevens van Messari blijkt dat de parabolische altmunten, waaronder Aave (LEND), Compound (COMP), Synthetix (SNC) en Kyber (KNC), met 13-25 procent zijn gedaald in de marktkapitalisatie.

De duik verscheen toen Bitcoin een jaar geleden een hoge prijs van 11.420 dollar vaststelde. Het lijkt erop dat de handelaren hun DeFi-munten verkochten om de winst veilig te stellen en hun winsten naar de Bitcoin-markt verplaatsten. Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency per market cap, profiteerde ook van een gelijkaardige handelsstrategie.

EEN NULSOMSPEL

De heer Koh, ook een voormalige partner van Goldman Sachs, noemde de kapitaaluitstroom een „onbeleefd ontwaken“ voor de maximalisten van DeFi. Hij merkte echter ook op dat de recente correctie overhypte projecten zou wegspoelen, terwijl alleen de projecten met echte, lange termijn bedrijfsmodellen zouden worden achtergelaten.

Met „overhyped“ verwees de heer Koh naar penningen die alleen op de „yield farming“ hype zijn gestegen. Hij merkte op dat bepaalde projecten een hogere opbrengst boden om meer liquiditeit en kapitaal aan te trekken. Ondertussen voegden investeerders ook een hefboomwerking en risico’s toe aan het systeem om een betere winst te verzekeren.

M. Koh zei dat, over het geheel genomen, het een zero-sum game voor iedereen kan worden.

„De top projecten die een echte waarde propositie hebben, zullen het goed doen in deze periode,“ voegde de analist eraan toe. „De zwakkeren komen misschien niet zo goed uit het wrak. Hopelijk is dat een korte en niet zo pijnlijke les voor de beleggers.“

Ryan Watkins, een onderzoeker bij Messari, merkte ook op dat DeFi uiteindelijk op zichzelf zou komen als investeerders hun kapitaal beginnen te heralloceren van waardeloze store-of-value en „Ethereum killers“ tokens (in de top 30).

Het lijkt misschien alsof DeFi al is aangekomen met zijn recente run, maar bij slechts 1,5% van de gehele crypto markt, het zou net kunnen worden gestart,“ zei hij in een recente notitie.

Bitcoin werd verhandeld op 11.039 dollar op het moment van dit schrijven.